De apatiska – en tid i Sveriges historia att skämmas över

” Den fråga vi måste ställa oss är denna – Vad händer med oss, om vi låter barn fara illa? Det verkliga samhälssintresset måste vara, att vi samhällets medborgare orkar tänka längre än till egna fördelar, att vi orkar känna medkänsla och vågar handla solidariskt med den som är utsatt. Vad sker med dig och mig om vi tvingas lära oss att blunda för barns behov för att orka gå vidare? Vad händer med vårt Sverige? Kollapsar det inte utan medkänsla?”
KG Hammar

Läser just nu en av de bästa  och mest upprörande böcker jag någonsin läst. “De apatiska” handlar om ett misslyckande och svek mot de barn som kommer till Sverige i behov av en fristad, fri från våld, krig och förföljelse. Det handlar om hur den svenska regeringen tillsammns med Migrationsverket och en rad ledande personer inom barnpsykiatrin motarbetar dessa tramautiserade människor. Hur de genom rykten och rena lögner skapar en “sanning”. Det handlar om hur media är handlingsförlamade och om hur journalisterna inte ställer granskande frågor, inte ifrågasätter alla de hål som finns i de olika uttalanden kring de apatiska barnen.

Det handlar om en tid i Sveriges historia som vi kommer att minnas med samma skam som tvångssteriliseringarna som skedde i vårt land.

Advertisements

One thought on “De apatiska – en tid i Sveriges historia att skämmas över

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s