Finn fem fel… och ännu fler…

Att säga att Socialdemokraterna haft en dålig vecka är väl ett understatement. Då kan ni förstå känslan när Reepalu släpper ett förslag att vi ska införa temporärt medborgarskap. Alltså, det ska gå snabbare att få medborgarskap men en prövotid ska införas för människor födda utanför Sverige. När sedan vår rättspolitiska talesperson Morgan Johansson ställer sig bakom detta undrar jag över några saker.

1. Har han insett hur DUMT, DUMT, DUMT detta förslag är??
2. Hur i herrans namn kan han föra HELA partiets talan när det inte är förankrat i partiet för fem öre??!!
3. Igen, hur tänkte människan???
4. Är det såhär S försöker vinna val? Då kan vi lika bra ställa in nästa valrörelse och ge M segern direkt.
5. Sist men inte minst, har Morgan Johansson gått SSU:s grundkurser i ideologi? Han lär få tid att göra det när han avgår som rättspolitisk taleperson…

Alltså, detta förslaget utgår från att det finns ett samband mellan etnicitet och kriminalitet. Inte att människor formas av sin miljö och sociala förutsättningar. Människor begår inte brott för att de är norrmän, kineser, ryssar, tyskar, spanjorer, iranier, afghaner. Brott begås när människor hamnar utanför samhället, när människor saknar arbete och skälig inkomst, när människor inte ser någon annan utväg. Det spelar ingen roll vart du kommer ifrån, det är hur du formas som individ och de val du gör som avgör vart du hamnar i livet. Men detta har uppenbarligen dessa två herrar missat.

Detta är inte bara fruktansvärt pinsamt, det är hemskt. För just nu jublar SD. Faran mot en demokrati är inte antidemokratiska och rasistiska partier och dess anhängare, det är när demokratiska partier börjar göra avkall på sina värderingar och gör undantag för förslag som nedvärderar alla människors lika värde. Då är vi ute på hal is. Kolla bara på Danmark…

Jag är stolt socialdemokrat nästan alla dagar på året. Idag är inte en av dessa. Ett förslag som detta är inget man bara backar ifrån, det är ett förslag man aldrig skulle lagt från början. Jag tycker vi kan kräva mer från ledande socialdemokrater. Vi förtjänar bättre, socialdemokratin förtjänar bättre och Sverige förtjänar bättre.

// Hanna Lindquist,
7 oktober, 2011

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s