#stuffmoderaternadid -> NOT!

Moderaterna har de senaste åren gått som på räls. Det har varit ett maskineri utan dess like. Men den senaste tiden har ngt hänt. Antingen har folk utan vidare kompetens fått för fritt spelrum (säkerligen till Borg, Reinfeldt och Schlingmanns förtret) eller så har Moderaterna tappat verklighetsuppfattning. Senast i raden är deras idéprogram. I detta fin, fina program kan man läsa följande stycke:

“Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.”

Ja, det står faktiskt Moderaterna i denna formulering. Det är ett känt fenomen att sanningen är relativ och att man kan böja lite på den men detta skulle snarare ses som två saker:
antingen ett första-april skämt eller historieförfalskning.

Det genanta i denna story är Sofia Arkelstens totala okunskap då hon börjar med att försvara formuleringen, påstår att M var drivande för allmän och lika rösträtt och menar på att liberalerna var ju drivande och liberalerna motsvarar dåtidens Moderaterna (FEL!). Ehh, dags att plugga ideologi kanske? Vilket för övrigt resten av M kanske också borde göra då de uppenbarligen nu är ideologilösa. Varken konservatismen eller liberalismen finns kvar i ídéprogrammet. Och det är klart, ett parti vars partiledare varnar för visioner ter sig nog inte så förtjust i ideologi då det faktiskt handlar om en idé om hur framtidens samhälle ska se ut. Alldeles för visionära saker det där!

Hela denna soppa får ju en att undra vad som händer med Moderaterna när järnjäget i form av Borg, Reinfeldt och Schlingmann försvinner. Det finns lixom ingen riktig potential efter, i synnerhet inte då MUF knappt har någon verksamhet.

Det bästa är ändå den twittertagg som skapats efter detta: #stuffmoderaternadid
Fantastikt roliga tweets. Här är ett urval:

1789: “Frihet under ansvar” lyder ledorden för den franska revolutionen. #stuffmoderaternadid

1955: Moderaten Carl Bildt vägrar ge upp sin sittplats till en vit man och inspirerar på så vis medborgarrättsrörelsen. #stuffmoderaternadid

Versailles 1919: Anton Abele sätter P för det meningslösa våldet. #stuffmoderaternadid

31, Jerusalem: Fredrik Reinfeldt återuppstår på en toalett på Sveavägen 68. #stuffmoderaternadid

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s