21 november – Västsahararesan

21 NOVEMBER 2011


Dagen gick väldigt snabbt. Vi hade det första seminariet vid klockan 10. Natasa pratade om arbetarrörelsens historia och sedan pratade jag om ledarskap och organisation. Det blev mycket diskussion och det verkade uppskattat vilket alltid är kul. Träffade flera jättetrevliga och duktiga, unga västsaharier. Många av dem jobbade med media, till exempel på Sahara Press Service.

Sedan blev det hem för lunch, vill tillägga att det är sjukt god mat här. Varför har vi inte mer sånt här hemma i Sverige? Detta är liksom ett flyktingläger och de har typ godare mat än i Sverige… Vi tog lite siesta innan vi åkte till militärmuseet.  Det var gigantiskt och innehöll allt möjligt (vapen, pansarvagnar, hemliga krigsstrategier) från tiden som Västsahara befann sig i krig mot Spanien,  Mauretanien och Marocko. Vi var där i typ 2 timmar men det var oerhört intressant och innehållsrikt. Efter detta åkte vi för ett möte med kvinnoförbundet, det blev lite knepigt med tolkningen så det var svårt att få till en bra konversation.

Sedan åkte vi till några av affärerna. Älskar att få en inblick i västsaharisk kultur och vad de säljer. Jag köpte 2 sjalar, en svart och en grön för 600 dinarer vilket är typ 60 kr. Löjligt billigt. Att göra te på västsahariskt sätt är väldigt spännande och jag gillar att ha saker som är kulturellt betingade så jag köpte ett te-set. Så nu blir det hem att öva på att göra te!

Wahba lärde mig att göra te senare under kvällen, får se hur det går sen i praktiken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s