Lärare kommer ALDRIG att tillhöra den mest bortskämda yrkesgruppen.

Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali kallar lärarna för den bortskämda yrkeskåren där det inte finns några konsekvenser för de som missköter sig. Det är lätt att tycka så när man själv har en fet riksdagslön och kan göra i princip lite vad man vill utan att det får konsekvenser. För hur många av de 349 ledamöterna i riksdagen gör verkligen ALLT de kan för att driva både sitt partis frågor men framförallt företräda människorna i vårt samhälle och deras vardagsproblem.

Det är både okunnigt och skamligt att kalla lärare för bortskämda då lärarna tillhör en av yrkesgrupperna som fått känna av allt större rationaliseringar på senaste tid. Mer saker ska hinnas med men på samma tid som förut. Nu ska lärarna inte bara undervisa och rätta prov utan också ha utvecklingssamtal, skriva rapporter om elever och devisen fler klasser på färre lärare är inte helt ovanlig i svensk skola idag. Med alla dessa förväntningar och krav är det nästan ett under att det ens finns lärare som faktiskt lyckas vara superengagerade och fantastiska på alla sätt i klassrummet. Jag säger inte att man inte ska våga kritisera lärare men någonstans får man fråga sig vilket system som ligger till grunden för de stora problem svensk skola faktiskt har. I slutändan finns det bara förlorare med systemet vi har idag. Det är arbetskåren lärarna och människorna bakom yrket, det är eleverna och det är samhället.

Jag tillhör absolut en av de som inte är rädd att kritisera lärare som inte håller måttet. Men vägen till att nå hög kvalité inom läraryrket är inte piska och skäll utan förbättringar av lärarhögskolan där pedagogik, utveckling och ledarskap sätts i fokus. Vi måste snarare lyfta upp, uppmuntra och hjälpa lärarna i deras arbete för att skola morgondagens Sverige.

Det sista jag vill påpeka är att det är oerhört arrogant och översittarfason på Hanif Balis sätt att gå ut och bokstavligt talat sparka på en arbetskår som redan ligger när han själv tillhör en “yrkesgrupp” som troligtvis är närmare att vara Sveriges mest bortskämda yrkeskår än vad lärarna någonsin kommer att bli. Sverige behöver politiker som tillför konstruktiva förslag för hur Sverige kan skapa världens bästa skola, inte politiker som talar innan de tänker…

Advertisements

2 thoughts on “Lärare kommer ALDRIG att tillhöra den mest bortskämda yrkesgruppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s