25 november – Västsahararesan


25 NOVEMBER 2011

Sista dagen vilket känns konstigt. Blandade känslor som det brukar vara vid sådana här tillfällen. Tiden har gått snabbt men ändå långsamt på ett sätt. Hur ska man nu skall förklara detta. Stressnivån är en helt annan när man befinner sig i ett flyktingläger utan internet, mobil och andra saker som distraherar en. Vi hade en ganska lugn morgon innan vi åkte till Rabuni för möte med studentförbundet. Ganska häftigt när man tänker på det. De lyckas organisera, koordinera och kontakta över 2000 studenter spridda över hela världen.

Sedan var det dags för lunch där det serverades couscous. Fantastiskt gott, måste börja laga det hemma!
Efter en lång och välbehövlig siesta åkte vi iväg för vistelsens sista besök. Vi åkte och träffade Brigaderna. Det är helt enkelt en grupp bestående av ungdomar som volontärarbetar i lägren genom att hjälpa äldre, skilda, änkor m.fl. med saker som att reparera huset och annat som behövs. Fantastisk organisation med fantastiska unga människor som vill göra något meningsfullt och hjälpa andra.

Att säga hejdå är alltid svårt. Speciellt till människor som varit så fantastiska, som gett så mycket och som man inte vet när man får återse igen. Men TACK för all värme, glädje och omtanke jag fick av alla er (Metho, Siddati m.fl!)
Ni finns ständigt i mitt hjärta och er kamp är vår kamp. Ge aldrig upp!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s